Iris van der Schoot – Natuurgeneeskunde en Orthomoleculair Advies

Voedingsadviezen


Snack hier, snack daar, kant en klare maaltijd in de magnetron en we zijn weer klaar. Eten om te vullen of te voeden? In een jachtig leven eten we om onze lege maag of lekkere trek te stillen. Door de vele verborgen suikers in wat we eten blijven we trek houden. Door de snelle suikers krijg je in het bloed een suikerpiek en als die eenmaal weer daalt kom je in een zogenaamde ‘dip’ en grijp je opnieuw naar iets om weer energie te krijgen. Deze suikerschommelingen in het bloed zorgen er voor dat je aankomt maar ook klachten kunt krijgen zoals slapeloosheid en hoge bloeddruk. Door een voeding met veel suiker en ’gemakseten’ verzuurt het lichaam waardoor je vroegtijdig veroudert. Er kunnen klachten ontstaan als diabetes type 2, hoge bloeddruk,ontstekingen, vermoeidheid, migraine en gewrichtsklachten. Verzurende voeding kan bijvoorbeeld ook de oorzaak zijn van spier- en gewrichtsklachten. Basische voeding, wat onder andere betekent veel groenten en fruit eten (liefst biologisch) kan al een ommekeer veroorzaken om je vitaler te voelen.


Een basische of wel alkalische voeding zonder suiker met veel groenten en fruit ontzuurt het lichaam. In het voedingsadvies op maat kijk ik met jou hoe jouw voeding je weer kan voeden met de juiste voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels, de goede vetzuren, koolhydraten en eiwitten. Door de juiste voeding verkrijg je vitaliteit en meer energie. De uitspraak “laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” is een richtlijn voor het voedingsadvies.

Elk persoon is anders en daarom krijg je een advies op maat.


Je klachtenpatroon en je leefwijzen zijn de uitgangspunten in het voedingsadvies. Ook je bloedgroep geeft aanwijzingen welke voeding beter bij je past om optimaal te functioneren en een normaal gewicht te behouden. Samen kijken we naar je eetpatroon en wat je bereid bent om daarin te veranderen richting een gezondere voeding. Gezond eten is lekker en tegenwoordig helemaal ‘in’. Het aanbod wordt steeds groter zodat je kunt blijven genieten van lekkere en natuurlijke producten. Graag geef ik je hiervoor praktische tips.

Aangesloten bij LVNT. Lidnummer: 16.052
Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten