Iris van der Schoot – Natuurgeneeskunde en Orthomoleculair Advies

Emotionele begeleiding

Heb je juist last van emotionele klachten en loopt je leven niet zoals je graag zou willen omdat je gehinderd wordt door innerlijke blokkades? Dit kan worden uitgediept in een gesprek en daarnaast werk ik met familieopstellingen. Het doel is om inzicht en beweging in de persoonlijke situatie krijgen waardoor je vollediger kunt gaan leven. Door weerstand op te geven, je hart te openen en het oude los te laten kan je verder gaan naar iets nieuws. Door je te openen voor nieuwe mogelijkheden ook al weet je nog niet precies wat maak je de weg vrij voor groei en ontwikkelingen in je leven.

iris-van-der-schoot-natuurlijk-advies

 

Familie opstellingen

iris-van-der-schoot-familie-opstellingenNatuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van jou als mens. Tijdens de behandeling van fysieke klachten kunnen ook diepere lagen worden aangeraakt. Naast alle goede ervaringen in het leven hebben we allemaal ook onze minder goede periodes gehad. Onverwerkte emotionele en traumatische ervaringen kunnen mogelijk blokkerend werken op ons gevoel van welzijn. Bewustwording, inzicht en het verwerken van de pijnen of ervaringen die we wegstoppen kan helend werken.

Voor levensvraagstukken werk ik met (familie)opstellingen. Als je steeds tegen bepaalde patronen in je leven aanloopt en niet begrijpt waarom dat zo is, kan een opstelling inzicht geven. De positie die je in je gezin van oorsprong hebt ingenomen bepaalt mede hoe je nu in het leven staat. In een opstelling zet je de familie in de ruimte met voorwerpen neer. Deze voorwerpen representeren de familieleden; door te staan op hun plek krijg je de informatie van deze personen door. Hier naar kijken en indien nodig een betere ordening in aanbrengen kan een helend effect voor de ziel hebben.
Naast het opzetten van je familie kan ook een huidige situaties opgesteld worden of thema’s die nu in je leven een rol spelen.

iris-vd-schoot-familie-opstellingen

EFT | Emotional Freedom Techniques

iris-van-der-schoot-eftEFT is door Gary Graig ontwikkeld. Het is een effectieve methode om negatieve emoties die blokkerend werken op je gevoelsleven, lichaam en geest op te sporen en om te vormen. Hij zegt dat de behandeling het basisgereedschap bevat om de kwaliteit van je leven ingrijpend te veranderen. Het werkt in op de subtiele energieën in het lichaam en klinisch is bewezen dat het 80% van negatieve emoties kan verwijderen. Zoals traumatische ervaringen, fobieën, spanning, stress, woede, verdriet, angst, nervositeit, depressie, jaloezie en de gevolgen van allerlei vormen van misbruik.

Samen stellen we vast welke negatieve emotie een verstorende invloed op je energie systeem heeft waardoor je je niet goed voelt. Aan de hand hiervan stellen we een affirmatie samen. De verstoring ga je vervolgens zelf neutraliseren met behulp van de affirmatie waarin het probleem wordt beschreven en je tegelijkertijd zegt dat je jezelf accepteert ondanks het probleem.
De affirmatie ga je hardop uitspreken terwijl je op punten op je lichaam klopt. Deze punten op je gezicht en romp corresponderen met de meridianen van de blaas, galblaas en maag.
Meridianen zijn onzichtbare energetische banen die de energie in het lichaam verdelen en naar de organen genoemd zijn waarmee zij een connectie hebben. Tegenwoordig zijn meridianen met speciale fotografische technieken wel zichtbaar gemaakt. Onderbrekingen of stagnaties in het stromen van de energiebanen liggen aan de basis van emotionele en fysieke problemen.

Terwijl je klopt en de affirmatie herhaalt merk je dat de intensiteit van de negatieve emotie afneemt. Het kan bijvoorbeeld ook bij hoofdpijn gebruikt worden. Op deze manier wordt de verstoring in je energiesysteem weggehaald zonder dat je hiervoor de pijn van vroegere gebeurtenissen uit je verleden opnieuw hoeft te herbeleven. Het haalt als het ware de ruis weg die is ontstaan als gevolg van de vroegere gebeurtenissen en zo verdwijnt de negatieve emotie.

Begeleiding met EFT is ook een mogelijkheid in het totaalpakket.

Aangesloten bij LVNT. Lidnummer: 16.052
Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten