Iris van der Schoot – Natuurgeneeskunde en Orthomoleculair Advies

Orthomoleculaire Therapie

iris-van-der-schoot-voedingsadvies-5Orthomoleculaire therapie heeft als doel de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Tegelijkertijd is het een synoniem voor voedingsgeneeskunde omdat hiervoor voeding en voedingssupplementen gebruikt worden.
De term orthomoleculair is door de Nobelprijswinnaar dr. Linus Pauling geïntroduceerd: Orthos (is Grieks en staat voor juist, recht of gezond) en dat betreft dan de moleculen in ons lichaam. Linus Pauling en zijn medewerkers waren van mening dat het belangrijk is dat de moleculen in je lichaam de juiste voedingstoffen krijgen toegediend zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren.

Het komt bijvoorbeeld bij (oudere) mensen voor dat vitamine B12 niet meer goed wordt opgenomen uit de voeding; chronische klachten zoals vermoeidheid, tintelingen in handen en voeten, spiertrillingen, neurologische klachten en allergieën zijn dan het gevolg. Hieraan zie je wat het effect is als een “stofje” in je lichaam niet voldoende aanwezig is.

Orthomoleculaire therapie begint met een persoonlijk advies om je voeding te optimaliseren zodat je lichaam hieruit voldoende bouwstoffen kan halen. Aangezien we in een stressvolle en ook vervuilde omgeving leven is voeding soms niet voldoende. In tijden van stress, onzekerheid en overbelastte agenda heb je soms wat extra nodig. Dan kan aanvulling met voedingssupplementen en/of kruiden zinvol zijn als ondersteuning zodat je beter met de stress van je leven kan omgaan.

Het kan ook nodig zijn om je lichaam eerst te ontgiften van opgeslagen toxines uit het milieu voordat met de opbouw van voedingssupplementen wordt begonnen. Hierbij kunnen natuurgeneeskundige methodes ingezet worden. Het streven is tevens om met een goede voedingsbalans ziekten te voorkomen en gezond ouder te worden.

Aangesloten bij LVNT. Lidnummer: 16.052
Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten